Hehehhehehh.....mcm manalah bleh tersilap tarikh.... Sepatutnyer Kursus BTN nie start 13- 17 Mei 2010 bukan 17-21 Mei 2010...Nasib baik la tertengok semula calendar aktivti...klu tak tg 2 tahunlagi la baru bleh ikuti Kursus nie... Sebenarnyer Kursus ni dah dipanggil pada tahun 2006 tapi entah mcmmana surat tak sampai and then tahun 2010 baru lah nak tersemak kat web BTN and baru tahu nama dah dipanggil.....sedihnyer la dah tercicir dekat 4 tahun tu.... klu tak tak naik gaji la nanati....hehehhehheh
Start 18-20 Mei nie Kursus Keselamatan pejabat plak...nie semua nak mencukupi 7 hari wajib berkursus... Klu tak Jawab la surat tunjuk sebab... Kenapa la JPM nie nak straight klu bab Kursus nie.... Klu bab lain...hmmmmm..
wawawwawawwa....sedihnyer minggu nie Mama tak bleh meluangkan masa buat dua orang puteri mama.....
Lepas nie kita cuti2 Malaysia la plak.... (cadangan jer).

Nor alya qaisara klu nak ajak mama n papa jalan mesti ayatnyer cam nie " ama.....jom using-using nak..."..mama selalu jawab " adik tanya la papa".... " papa ...jom using-using nak".. sambil alya pusing-pusingkan tangan nyer... hehhehehe ..... suka tengok gaya nyer..." -jom la kita pusing-pusing jer yerk"... "okey"... lebih kurang mcm tu la dialog nyer.....
Klu ikutkan dah tak tahu nak jalan mana klu kat kuantan nie... kami sekeluarga sememang nyer kaki jalan.. asal hari cuti jarang sekali ada di rumah.....
klu dah berjalan dah tentunyer tershopping....hehhehehehhe....
apa yang penting detik bersama insan tersayang n tercinta lah yang amat membahagiakan hidup kami... jadi kami sebagai ibubapa yang hanya mempunyai masa yang terhad kena lah meluangkan masa untuk anak-anak tercinta.... senyuman dan tawa riang merekalah menceriakan dan mewarnai hidup kami


Seronok bila tgk dlm blog blogger lain membuat bunga kanzashi nie... tengok mcm senang jer... tapi bila buat....alamak.....susah juga yerk.... alhamdulillah.. first trial Jue buat Kanzashi flower nie berjaya.... yahoooo.....lalalalalla....senang hati..



setelah digam dengan sepit


ini model tak berbayar menggayakan sepit Kanzashi Flower..
Alamak...... model tetap juenisara - Nornisa Farzana mengamuk nak sepit macam asunyer nie pakai... puas la Jue pujuk. nasib baik lahh kakak nak dengar pujukan mamanyer nie.... mama janji ngan kakak bila mama dah beli sepit nanti mama buatkan untuk kakak n adik.... dah malam macam nie mana adakedai buka....
"mama janji tau , buatkan utk kakak ngan adik", kata nornisa farzana... mama jawab " yer... mama janji...:..."























Dua-dua anak dara mama nie pantang depan camera... pasti akan memberi pelbagai pose tanpa disuruh....
Mama suruh cuba jer tudung nak pakai ngaji tapi pelbagai gaya plak yang diberikan.... adik pun dah pandai tiru aksi kakak dengan hanya seluar pendek jer....  " ama.. epat ama...can ni ulak" alya qaisara punya arahan...hehehhehehhe... bila adik alya nak hilang pelatnyer........
Inilah dia model tetap "JUENISARA".....hehhehehhehe

Akhirnyer berjaya juga Jue mencatumkan keempat-empat pattern toddler yang dibeli dari impianina..... alhamdullilah... telah siap dicantum dan digunting... Bila dapat pattern dari ina, suka bangat dan terus buat backup (fotostat sekali lagi pattern tersebut) seperti mana yang diberitahu oleh ina... Tq ina...
Pattern baju utk anak2 Jue sudah berjaya dicantum tetapi Pattern utk mama nyer plak masih tersimpan rapi...

Happy Birthday Isya.... Dah 5 tahun umur anak dara mama... Mama tak dapat penuhi permintaan Isya nak kek keretapi n nak mama yang buat.... Sorry my dear Isya...keBZan menyebabkan mama tak sempat nak baking lagi. Semenjak anak-anak mama tinggal ngan opah n atuk memang mama dah tak rajin nak buat kek.
pada 13/04/2010 Isya call mama kat opis " mama... mama tak ingat ker ari nie ari apa?..." mama jawap "kenapa?" " hari nie birthday kakak la mama... mama tak balik umah opah ker? kakak nak mama balik...
 (sayu hati mama mendengarnyer). mama buatkan lah kek keretapi utk kakak..."...mama jawap" tak sempat la sayang... mmana nak sempat siap. mama kerja... "
Mama saja tak call Isya lagi coz mama ingat nak buat suprise jer.... Tapi kakak dulu yang call mama... Mama hanya sempat beli cake kat sg. wang saja....
Mama doakan semoga anak mama menjadi insan solehah n perjalanan hidupmu penuh denagn keceriaan.... Kebahagian anak-anak mama cukup membahagiakan mama.... I love u so much.......
 



Water Park Gambang





Puas dua hari berturut-turut berendam dalam air... Apa yang penting Kegembiraan buat anak-anak mama.


Family Day KESUKEP
10-11/04/2010
Bukit Gambang Resort City



Tahun nie KESUKEP buat aktiviti n bermalam di Bukit Gambang. Apalagi seronok tak ingat dunia anak-anak Jue. Klu ikutkan tiket utk masuk hanya utk satu hari jer... oleh kerana Nornisa Farzana tak puas lagi nak bermain air... puaslah dia memujuk rayu maama n papanyer..... Cian plak nengoknyer...siap janji kakak akan jadi budak baik, dengar cakap mama n papa...bla..bla..blaa... byk sungguh janjinyer.... tak sampai hati nak mengecewakan nyer..Maka hari ahad bawasekali lagi pergi water park... Suka bangat dua beradik nie main air.... mama n papanyer pun apa lagi..... "selak" main air....hehhehehehehhe