sebelum dinaik taraf......hehhehe













Selepas dibuat penambahan dan 'dinaik taraf '........



Jahitan manik nie Jue buat selepas raya puasa. Permintaan dari teman lama yang nak ubah semula manik baju yang telah ditempah dgn teman sekampungnyer...and minta tambah manik lagi pada bahagian depan dan tangan baju.. Terima kasih kerana memberi kepercayaan pada Jue utk "menaik tarafkan" baju nie.... hehhehehe.












Akhirnyer berjaya juga Jue siapkan cross stitch ayat Kursi nie... Lebih kurang 2 minggu baru la siap. Bila ada masa lapang baru bleh buat ckit-ckit... terjebak juga ngan cross stitch nie. masa zaman kakak Jue buat dulu sikit pun tak ada perasaan minat nak buat tapi bila tgk officemate buat minat tu mula datang. tapi nak menyiapkan satu nie pun susah..


p/s: sorry kualiti gambar tak memuaskan.nampak blur jer coz pkai handphone


Chilled Oreo cheesecake for Birthday luvly Mum, Hubby n Qaisara
date: 01.01.2010

Tadaaaaa

Tiga lilin mewakili mak, hubby n Qaisara

Akhirnyer jadi juga kek nie. Sama ngan blueberry cheesecake tak perlu dimasak hanya simpan di dalam peti ais.... Berdebar juga jangtung nie, risau cake tak keras...al-maklumlah malam tu nak calebrate birthday mereka....
Sebenarnyer Jue buat 2 biji kek. 1 oreo cheesecake dan 1 lagi cheesecake biasa. Cheesecake biasa tu backup incase oreo cheesecake nie tak jadi. tapi terbalik plak cheesecake yang biasa tu bleh tak jadi maka habuan utk perut tong sampah laaa.... Kenapa yerk kek tu tak jadi???? Edisi siasat la plak lepas nie.... tak pe try n error... jgn putus asa.... (masa tu ckp dlm hati nak sedapkan hati sendiri... hehehhehe). Tapi sampai skang tak buat2 lagi.....
p/s : Gambar kelabu coz pkai phone jerrr. kamera rosak...
Suka sgt buat resepi nie...... mudah dan sedap......



Nie Lemon rosemary Chicken Grilled lagi. wat masa Malam perpisahan Cikgu Zura (taska Sri Pinang) yang sambung Degree kat uitm skang nie...apapun tahniah buat Zura...Study hard ok....
Untuk ayam nie Jue ikut resepi yang lalu cuma Jue tambahkan dengan oregano.

LRCG nie plak buat masa sambut birthday my mum, hubby and daughter pada 01.01.2010 baru nie.Oleh kerana tarikh birthday tu dekat2 jadi buat sambutan sekali jer la. Mak (26.12.????), hubby (01.01.????) and Qaisara (01.01.2008). Papa n qaisara tarikh birthdaynyer sama.


Permintaan anak dara.
nak cheese lebih. tak nak lada(capsicum).....
Pengkritik tetap bab masakan mamanyer....
Tapi sekarang semenjak anak2 duduk ngan tok kat kg. aura masak memasak nie pun dah lenyap.. lama juga dah dapur kat umah tu tak berasap.. dah gantung periuk belanga bila hujung minggu pun tak sempat nak masak, anak-anak ajak pergi berjalan plak....